Gallerie d’Italia

Sitter här och kollar igenom bilderna från mitt besök på Gallerie d’Italia från besöket under veckan som varit. Meningen var att besöka olika museum och hitta inspiration från olika utställningar för våra sista uppsatser den här terminen i history of dress där vi även ska skissa och skriva om tre konstverk vi blivit inspirerade av. Blev helt mållös av arkitekturen med neoklassiska designen istället. Varje sektion hade olika färger med hand målade detaljer på andra våningen med design som utförts av olika konstnärer. Var och en av dem har arbetat med olika konstnärliga tekniker på tak och väggar. Hantverket och designen av insidan på gallerian påbörjades under sen 1800 tal och var klar under 20-talet som en av Milanos finaste mästerverk. Fann inspiration från inredningen men fann även inspiration från utställningen på första våningen av gallerian. Där fanns det utställning från bland annat Piero Manzonis konstverk och många andra.

Här kommer en bildbomb med mobilkameran.

IMG_1998 IMG_1996 Bruno Di Toffoli-Rythm of forms

Bruno De Toffoli, Rythm of forms 1949

IMG_2001 IMG_1985Taket i en av dem neoklassika rummen.

IMG_2058 IMG_2061 IMG_2007 IMG_2063 IMG_2065 IMG_2066

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>